GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 24.08.2019, svátek má Bartoloměj
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Pivovar Chotěboř letos plánuje zvýšit výstav na 10.000 hektolitrů 

 

Pivovar Chotěboř letos plánuje zvýšit výstav na 10.000 hektolitrů    Pivovar Chotěboř v Chotěboři na Havlíčkobrodsku plánuje ve druhém roce své existence výstav kolem 10.000 hektolitrů. V novém závodě se pivo vaří od loňského léta, do konce roku bylo vyrobeno 3300 hektolitrů. Některé zásilky už směřovaly i do zahraničí, například do Irska. Teď se zvyšuje vývoz na Slovensko. Podnik chce ale především posilovat svoji pozici v regionu, sdělil dnes ČTK ředitel pivovaru Richard Moravec.


    Na Slovensko se bude vozit kolem 200 hektolitrů piva měsíčně. Lahvové pivo budou nabízet například velké obchody v Pezinku a v Popradu. Kompletní sortiment všech druhů piva Chotěboř bude čepovat restaurace v Bratislavě. Pivovar vaří pět druhů piv - světlou desítku, světlou a tmavou dvanáctku, Speciál a nealkoholické pivo Patron. Pivo se vaří typickou českou technologií, uvedl ředitel.


    Pivovar přibližně za 30 milionů korun vznikl loni v chotěbořské průmyslové zóně. Za rok může uvařit až 25.000 hektolitrů piva.

 
    Vysočina má teď čtyři větší pivovary, a to v Pelhřimově, Havlíčkově Brodě, Jihlavě a Humpolci. Jejich roční výstav se pohybuje od dvou desítek tisíc hektolitrů po 204.000 hektolitrů, jež loni uvařil humpolecký Rodinný pivovar Bernard. V kraji funguje také asi pět minipivovarů, které za rok uvaří několik stovek nebo nejvýš několik tisíc hektolitrů zlatavého moku.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: ČTK
30.04.2010 - 10:39:03



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 6 plus 8 je
 

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

04.08.2010 - Nejlepší bary v Česku

Bugsys Bar zařadil časopis Newsweek mezi dvacet nejlepších barů světa. ...

04.06.2009 - DAŇOVÉ ŘÍZENÍ - Obrana proti daňové kontrole

Při sporech s finančním úřadem vám potřebné argumenty dodají judikáty.

18.06.2017 - První boutique hotel na Šumavě láká na delikatesy francouzského šéfkuchaře

Restaurace Nebespán v Kašperských Horách je synonymem špičkové zážitkové gastronomie ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

02.07.2009 - Karlovy Vary - Thriller na kolonádě

Krize tvrdě dopadla na západočeské lázně. Jezdí do nich o ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2019 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.