GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 15.11.2018, svátek má Leopold
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Pivní trh se mění

 

 

ilustracni fotoPivovary sdružené v Českém svazu pivovarů a sladoven (ČSPS) vyrobily v roce 2010 o 7,9 % piva méně ve srovnání s rokem 2009. Na poklesu se podepsala především snížená poptávka po výčepních pivech, kterých pivovary vyrobily meziročně o 12,8 % méně. Výstav ležáků byl nižší o 2,6 %, pokračoval však růst jejich podílu na celkové produkci a přesáhl 35 %. Poptávka po nealkoholickém pivu na tuzemském trhu i pro export byla opět vyšší, meziročně o 2,4 %. Dlouhodobě se zvyšuje obliba speciálních piv, kterých bylo loni uvařeno o téměř 40 % více než v předcházejícím roce. Roste též produkce svrchně kvašených a ochucených piv, ale jejich role na trhu je prozatím minimální. Přes pokles výroby však nadále stoupá nabídka druhů a značek piv. Jejich celkový počet na našem trhu od všech pivovarů u nás již přesáhl rekordních 450 značek. Tento trend by měl pokračovat i v dalších letech. Dramaticky stoupá distribuce piva v PET lahvích, jak pro českého konzumenta, tak i směrem do zahraničí.


Trvalejším jevem bude stoupající podíl spotřeby ležáků, a především 11° piv, i když největší podíl budou mít nadále piva výčepní. Obliba speciálních piv bude dále narůstat. Jejich podíl na trhu však zůstane prozatím malý. Nadále poroste, byť menším tempem, spotřeba nealkoholických piv. Nákup piva ve skleněných a PET lahvích bude posilovat, lze však očekávat i další nárůst počtu restaurací vybavených tankovnami.

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

04.05.2011 - 09:39:01

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.