GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 27.04.2024, svátek má Jaroslav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Světový mistr výčepní Lukáš Svoboda bude dávat lekce v čepování piva na Prague Food Festivalu

 

 

Skola cepovaniKaždoročně pořádaná gourmetská akce Prague Food Festival letos nabízí ve svém programu také Školu čepování, kde mohou zájemci získat cenné informace o pivu i jeho čepování a především poměřit síly se svými konkurenty, obdobně jako při světové soutěži Pilsner Urquell Master Bartender. Garantem i přísným učitelem festivalové soutěže se stane Lukáš Svoboda, úřadující mistr světa v čepování a pomohou mu i další úspěšní finalisté.

 

„Soutěž mi dala spoustu znalostí i zkušeností, jak se co nejlépe starat o naše nejlepší pivo a jak šířit dál jeho dobré jméno. Díky ní jsem mohl otevřít i Školu výčepních a dohlížet na několik pražských restaurací, jak se čepuje pivo Pilsner Urquell v praxi, a to je ta největší škola života. Teď budu k ruce i návštěvníkům Prague Food Festivalu, kteří se budou chtít něco dovědět o samotné soutěži a vyzkoušet si, jak by sami obstáli v konkurenci výčepních," uvedl Lukáš Svoboda.


Kdokoliv z účastníků Prague Food Festivalu bude moci vstoupit do klání výčepních a pod vedením Lukáše Svobody, který dohlédne na různé styly čepování a doplní je svými postřehy a komentáři, si bude moci osvojit praktickou dovednost čepování plzeňského piva a dostane možnost získat titul „Výčepní učeň Pilsner Urquell Prague Food Festival 2011".


Každý den se uskuteční dvě finále, do nichž se mohou zapojit zájemci v neomezeném množství. Přítomný bartender udělí v každém finále 20 nominovaných, z nichž absolutní vítěz získá 50l sud, druhému připadne 30l sud a třetímu v pořadí se dostane 3x5l soudek.


Soutěžícím budou radit i další úspěšní účastníci předešlých ročníků soutěže Pilsner Urquell Master Bartender, mezi nimi pan Václav Vanya, vítěz národního kola Pilsner Urquell Master Bartender 2008, či finalisté roku 2010 Miloslav Bělský a Jaroslav Učík.


http://www.praguefoodfestival.cz/skola-cepovani

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

17.05.2011 - 09:35:00

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.