Každoročně pořádaná gourmetská akce Prague Food Festival letos nabízí ve svém programu také Školu čepování, kde mohou zájemci získat cenné informace o pivu i jeho čepování a především poměřit síly se svými konkurenty, obdobně jako při světové soutěži Pilsner Urquell Master Bartender. Garantem i přísným učitelem festivalové soutěže se stane Lukáš Svoboda, úřadující mistr světa v čepování a pomohou mu i další úspěšní finalisté.
„Soutěž mi dala spoustu znalostí i zkušeností, jak se co nejlépe starat o naše nejlepší pivo a jak šířit dál jeho dobré jméno. Díky ní jsem mohl otevřít i Školu výčepních a dohlížet na několik pražských restaurací, jak se čepuje pivo Pilsner Urquell v praxi, a to je ta největší škola života. Teď budu k ruce i návštěvníkům Prague Food Festivalu, kteří se budou chtít něco dovědět o samotné soutěži a vyzkoušet si, jak by sami obstáli v konkurenci výčepních," uvedl Lukáš Svoboda.
Kdokoliv z účastníků Prague Food Festivalu bude moci vstoupit do klání výčepních a pod vedením Lukáše Svobody, který dohlédne na různé styly čepování a doplní je svými postřehy a komentáři, si bude moci osvojit praktickou dovednost čepování plzeňského piva a dostane možnost získat titul „Výčepní učeň Pilsner Urquell Prague Food Festival 2011".
Každý den se uskuteční dvě finále, do nichž se mohou zapojit zájemci v neomezeném množství. Přítomný bartender udělí v každém finále 20 nominovaných, z nichž absolutní vítěz získá 50l sud, druhému připadne 30l sud a třetímu v pořadí se dostane 3x5l soudek.
Soutěžícím budou radit i další úspěšní účastníci předešlých ročníků soutěže Pilsner Urquell Master Bartender, mezi nimi pan Václav Vanya, vítěz národního kola Pilsner Urquell Master Bartender 2008, či finalisté roku 2010 Miloslav Bělský a Jaroslav Učík.
http://www.praguefoodfestival.cz/skola-cepovani
17.05.2011 - 09:35:00
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...