GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Piva značky Budweiser Budvar získala tři medaile v Bruselu

 

 

nealkoholicke_pivo_stribro

Značka Budweiser Budvar získala v celosvětové soutěži pro hodnocení kvality výrobků Monde Selection tři významná ocenění. Světlý a tmavý ležák Budweiser Budvar přivezly z Bruselu zlaté medaile a nealkoholické pivo téže značky medaili stříbrnou. Hodnocení výrobků provádí již 50 let belgický International Institute for Quality Selections. Soutěž patří mezi největší na světě: letos bylo do soutěže přihlášeno přes 2800 výrobků od tisícovky výrobců ze 77 zemí. V kategorii piva bylo testováno 263 vzorků z 97 pivovarů v 59 zemích.


Piva značky Budweiser Budvar přivážejí z Bruselu tři významná ocenění za kvalitu v celosvětové soutěži Monde Selection. Světlý a tmavý ležák Budweiser Budvar získaly zlaté medaile, nealkoholické pivo Budweiser Budvar pak bylo oceněno medailí stříbrnou.


„Získání medailí na této soutěži je dobrou zprávou pro nás a především pro naše zákazníky. Naše piva velmi dobře obstála v náročných testech kvality. Těší nás také to, že v Monde Selection získáváme ocenění opakovaně. Pro spotřebitele jsou získané medaile garancí toho, že naše pivo si vynikající kvalitu udržuje dlouhodobě," uvedl ředitel Budějovického Budvaru, Ing. Jiří Boček, který ocenění v Bruselu osobně převzal.


Velký význam má medaile zvláště pro nealkoholické pivo, které bylo do mezinárodní soutěže vysláno poprvé v historii. Důvodem přihlášení je zvýšený zájem o tento produkt nejen doma, ale i v zahraničí. Během posledních pěti let se prodej nealkoholického piva Budweiser Budvar zvýšil více než dvojnásobně. Zatímco loni se nealkoholické pivo vyváželo pouze do 3 zemí, letos směřovaly jeho dodávky již do 11 států, například do Austrálie, Španělska nebo Turecka. Stříbrná medaile pomůže tomuto nealkoholickému pivu v další expanzi, především v zahraničí.


svely_lezak_zlPrémiový světlý ležák Budweiser Budvar obdržel od roku 1987 v Monde Selection již osm zlatých medailí a jednu stříbrnou. V soutěži se však daří i ostatním produktům Budějovického Budvaru. Tmavý ležák Budweiser Budvar se soutěže účastnil již po třetí a na kontě má celkem dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili. Dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili získal na Monde Selection také pivní speciál Bud Premier Select a jednu zlatou medaili obdržel světlý ležák značky Pardál Echt.


Soutěž Monde Selection patří mezi nejprestižnější a největší mezinárodní soutěže a letos proběhl již její 50. ročník. Do jubilejního hodnocení kvality bylo přihlášeno 2837 produktů ze 77 států všech kontinentů. V kategorii piva bylo hodnoceno celkem 263 vzorků z 97 pivovarů v 59 zemích.


Soutěž organizuje Belgický International Institute for Quality Selections (www.monde-selection.com/en/). Institut je nezávislou organizací a cílem jeho činnosti je objektivní a profesionální posuzování kvality výrobků. Udělené medaile slouží spotřebitelům jako garance celkové kvality produktů. U piva se hodnocení skládá z odborného posouzení senzorických vlastností (hodnoceno bylo 20 organoleptických parametrů), laboratorních rozborů, mikrobiologických testů a také kvality obalů. Hodnoceno bylo dvacet takzvaných organoleptických parametrů. Degustace piva prováděla komise složená z nejlepších belgických odborníků - expertů z pivovarnického průmyslu, vysokoškolských profesorů a profesionálních degustátorů. Řada členů komise pracuje v belgickém Institut Meurice (www.heldb.be/he/meurice), který je světově uznávanou odbornou organizací v oboru pivovarnictví a kvasné technologie.

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

09.06.2011 - 14:18:02

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.