GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Nejlepším výčepním Pilsner Urquell na Moravě je Jakub Šrubař

 

 

Jakub SrubarŠestý ročník soutěže Pilsner Urquell Master Bartender završil sérii čtyř regionálních kol. Barmani a výčepní plzeňského ležáku z celé Moravy dnes změřili své dovednosti v brněnské restauraci Tuřanská Beseda. Vítězem se stal Jakub Šrubař z restaurace Dům vína U Datla ve Frýdku - Místku. Právě vítěz klání a další čtyři nejlepší si zajistili postup do celostátního kola, které se uskuteční v Plzni 4. srpna. Celkově v Brně soutěžilo 23 výčepních, z toho 8 žen.

 

 

"Už můj dědeček provozoval hospodu. Práce výčepního byl můj sen, chtěl jsem pokračovat v jeho práci, i když rodiče byli dlouho proti," říká Jakub Šrubař a dodává: "Mým cílem v regionálním kole bylo umístit se mezi pěti a postoupit, vítězství mě příjemně překvapilo. Pivo miluju a snažím se pozvednout úroveň pití piva u nás na Moravě. V hospodě, kde pracuji, máme slogan ´Zde pivo čepujeme na hladinku, čepice nosíme na hlavě´."


Brněnské kolo přivítalo nejlepší výčepní „plzně" z celé Moravy. Další regionální kola proběhla v tomto týdnu v Plzni, Praze a Benešově. I z nich postupuje vždy pět nejúspěšnějších. Společně tak utvoří elitní dvacítku, která se utká v Plzni 4. srpna v národním finále. S titulem Pilsner Urquell Master Bartender České republiky získá vítěz pivo na rok zdarma a také možnost uvařit si společně se sládkem Václavem Berkou vlastní várku piva do své provozovny. Hlavní výhrou je ale samozřejmě možnost utkat se o celkový triumf v mezinárodním finále, které se koná letos na začátku října v Plzni a Praze.


„V moravském regionálním kole nás nejvíce zaujalo, že všichni soutěžící servírovali pivo s úsměvem," komentoval průběh soutěže v Brně starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka a dodal: „To odpovídá slovům jednoho z účastníků předkol soutěže, kterými odpověděl na otázku, proč se má pivo servírovat s úsměvem. Odpověď byla stručná ´bo s kyselým ksichtem nechutná´. Ale nyní vážně k vítězi. Jakub Šrubař splnil vše, co jsme očekávali od vítěze. Vedle perfektního čepování nepustil moderátora ke slovu."


Do soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2011 se přihlásilo celkem 320 výčepních a barmanů z celé České republiky. Ještě před regionálními koly proběhla internetová kvalifikace, která byla založena na vědomostních otázkách i na důvtipu řešitelů. Do každého regionálního kola postoupilo vždy cca 30-35 nejlepších výčepních.


Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender všem zájemcům otevírá nové možnosti. Titul nejlepšího výčepního je prestižní nejen pro jeho nositele, ale je i přínosem pro restauraci, kde jeho majitel působí. Prokazatelně zvedá tržby a zajišťuje zájem veřejnosti. Soutěž je výzvou také pro ženy. V loňské konkurenci dalších 250 výčepních z Čech, Moravy a Slezska se v národním kole probojovala na druhé místo Jana Zachariášová z brněnského VŠK Terč, a svým úspěchem vyvrátila předsudky, že je výčepnictví ryze mužskou záležitostí.

 


Postupující do celostátního kola:


Jakub Šrubař, Dům vína U Datla, Frýdek-Místek


Jan Matoušek, Hostinec U Bláhovky, Brno


Jan Najman, Plzeňská pivnice, Kroměříž


Pavel Matula, Pivnice U Čápa, Brno


Vít Školl, Hostinec Tuřanská Beseda, Brno-Tuřany

 

Bližší informace:
Vladimír Jurina, Plzeňský Prazdroj, tel. 724 617 886

 


Harmonogram 6. ročníku mezinárodní soutěže Pilsner Urquell Master Bartender


28. dubna-27. května: přijímání přihlášek


Začátek června: internetová kvalifikace pro výběr 35 soutěžících do každého ze čtyř regionálních kol


14.-17. června: regionální kola (Plzeň, Praha, Benešov, Brno)


4. srpna: celostátní kolo - národní finále (Plzeň)


4. -5. říjen: mezinárodní finále (Plzeň, Praha)

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

20.06.2011 - 11:37:47

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.