GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 15.11.2018, svátek má Leopold
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Pivovary z Vysočiny chystají na Vánoce speciální piva a etikety

 

ilustracni fotoPivovary z Vysočiny chystají pro vánoční trh speciální vícestupňová piva i nové obaly a etikety. V závěru roku ještě mohou vylepšit svoji letošní produkci, protože spotřeba piva v tomto období pravidelně stoupá. Speciální mok je už uvařen a do poloviny tohoto měsíce se bude stáčet, řekli dnes ČTK zástupci pivovarů.


Pivovar Chotěboř připravil 80 hektolitrů karamelového speciálního piva se 13,5 stupni alkoholu. Vařit se začalo počátkem září, stáčeno bude v polovině tohoto měsíce. Na lahvích budou nové etikety s vánoční tematikou, uvedl sládek Oldřich Záruba. Nový pivovar funguje od loňského léta, do konce minulého roku v něm bylo vystaveno celkem 3300 hektolitrů piva. O speciální pivo je podle Záruby zájem, což už potvrdily loňské vánoční svátky a letošní Velikonoce.


Pivovar Jihlava chystá pro své příznivce čertovsky laděný speciál. "Bude to patnáctistupňové pivo a bude to překvapení," řekl obchodní ředitel Miloš Vostrý. Dodal, že se jedná o jednorázovou záležitost. Novinka se bude čepovat na Mikuláše. Bude to v rámci celoročního programu Cesta pivních znalců, jehož se účastní 60 pohostinství na území kraje, poznamenal Vostrý. Jihlavský pivovar loni uvařil dohromady zhruba 140.500 hektolitrů piva a byl druhým největším producentem na Vysočině.


"Vánoce máme jako pivovarníci rádi, protože to je pro nás malé léto. Prodej piva stoupá, hlavně je zájem o různé speciály a vícestupňová piva," uvedl Zdeněk Mikulášek, mluvčí humpoleckého Rodinného pivovaru Bernard. Největší výrobce piva v kraji přesto speciální mok pro závěr roku nechystá. "Kapacita pivovaru je určitým způsobem omezena a pokud v budoucnu budeme dělat další pivo, tak to bude výrobek, který budeme chtít mít na trhu celý rok," vysvětlil Mikulášek.


Na lahvích piva Bernard ale zákazníci najdou třeba etikety s Mikulášem, čertem a andělem. Humpolecký pivovar loni vystavil rekordních 204.400 hektolitrů piva. Vaří sedm druhů alkoholických piv a čtyři nápoje bez alkoholu.

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: ČTK
03.11.2010 - 06:23:35

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.