S dalším pivním speciálem pod názvem Regenerátor přichází společnost Heineken Česká republika. Regenerátor se vařil v pivovaru Velké Březno pod dohledem zkušeného sládka Petra Hauskrechta. Po osmdesáti letech tak došlo k obnovení unikátní receptury piva, které mohli pivní fajnšmekři ochutnat naposledy kolem roku 1930, a to právě u příležitosti blížících se vánoc. Pivní speciál byl uvařen již v první polovině srpna a od té doby bude až do začátku prosince zrát v klasickém ležáckém sklepě. Poté se bude stáčet várka zhruba dvou tisíc hektolitrů do 30ti a 50ti litrových sudů a rozveze se do téměř 2 300 restaurací po celé České republice. Tento po čertech dobrý speciál se začne čepovat přímo na Mikuláše.
„Naším znovuzrozeným speciálem se hlásíme k české pivní tradici a zároveň nabízíme lidem v předvánočním shonu jedinečnou možnost zapomenout na starosti a vychutnat si blížící se svátky ve společnosti piva Regenerátor," říká Petr Hauskrecht, vrchní sládek pivovaru Velké Březno, ve kterém se Regenerátor připravuje. „Regenerátor je 15° pivo, které se vaří klasickým dekokčním způsobem na dva rmuty. K výrobě byly použity výhradně tuzemské ingredience. Má sametovou pěnu, zlatavou barvu a skvělý říz s výraznou chmelovou chutí. Věřím, že si žádný z vyznavačů pivních speciálů nenechá náš vánoční Regenerátor ujít," dodává s úsměvem Petr Hauskrecht.
U příležitosti uvedení speciálu bude spuštěn i web www.pivoregenerator.cz, kde zájemci najdou jak detailní informace o historii piva a způsobu jeho výroby, tak i seznam restaurací a výčepů, kde se od 6. prosince bude Regenerátor čepovat. V restauracích budou na speciální pivo upozorňovat speciální plakety na pípu, plakáty, stojánky na stoly a také samolepky na vchodové dveře.
Nové pivo Regenerátor rozšiřuje řady speciálů, které vaří pivovary skupiny Heineken. Například Královský pivovar Krušovice letos představil letos v červnu polotmavou třináctku Staročeský Malvaz a v srpnu pak sezónní speciál Dožínkové pivo. Pivovar Starobrno již několik let před Velikonocemi na Zelený čtvrtek dodává úspěšné Zelené pivo, pivovar Velké Březno v červnu představil unikátní rubínově červené Svatojánské pivo. „Speciální piva jsou rok od roku populárnější a spotřebitelé je velmi vítají. Právě díky nim mohou naši sládkové ukázat, že umí vařit skvělá piva podle tradičních receptur," uzavírá Petr Hauskrecht.
26.11.2010 - 08:06:24
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...