GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

 Heineken Česká republika zve na další speciál - vánoční 15° Regenerátor i s vlastním webem

 

 

ilustracni foto

S dalším pivním speciálem pod názvem Regenerátor přichází společnost Heineken Česká republika. Regenerátor se vařil v pivovaru Velké Březno pod dohledem zkušeného sládka Petra Hauskrechta. Po osmdesáti letech tak došlo k obnovení unikátní receptury piva, které mohli pivní fajnšmekři ochutnat naposledy kolem roku 1930, a to právě u příležitosti blížících se vánoc. Pivní speciál byl uvařen již v první polovině srpna a od té doby bude až do začátku prosince zrát v klasickém ležáckém sklepě. Poté se bude stáčet várka zhruba dvou tisíc hektolitrů do 30ti a 50ti litrových sudů a rozveze se do téměř 2 300 restaurací po celé České republice. Tento po čertech dobrý speciál se začne čepovat přímo na Mikuláše.


„Naším znovuzrozeným speciálem se hlásíme k české pivní tradici a zároveň nabízíme lidem v předvánočním shonu jedinečnou možnost zapomenout na starosti a vychutnat si blížící se svátky ve společnosti piva Regenerátor," říká Petr Hauskrecht, vrchní sládek pivovaru Velké Březno, ve kterém se Regenerátor připravuje. „Regenerátor je 15° pivo, které se vaří klasickým dekokčním způsobem na dva rmuty. K výrobě byly použity výhradně tuzemské ingredience. Má sametovou pěnu, zlatavou barvu a skvělý říz s výraznou chmelovou chutí. Věřím, že si žádný z vyznavačů pivních speciálů nenechá náš vánoční Regenerátor ujít," dodává s úsměvem Petr Hauskrecht.


U příležitosti uvedení speciálu bude spuštěn i web www.pivoregenerator.cz, kde zájemci najdou jak detailní informace o historii piva a způsobu jeho výroby, tak i seznam restaurací a výčepů, kde se od 6. prosince bude Regenerátor čepovat. V restauracích budou na speciální pivo upozorňovat speciální plakety na pípu, plakáty, stojánky na stoly a také samolepky na vchodové dveře.


Nové pivo Regenerátor rozšiřuje řady speciálů, které vaří pivovary skupiny Heineken. Například Královský pivovar Krušovice letos představil letos v červnu polotmavou třináctku Staročeský Malvaz a v srpnu pak sezónní speciál Dožínkové pivo. Pivovar Starobrno již několik let před Velikonocemi na Zelený čtvrtek dodává úspěšné Zelené pivo, pivovar Velké Březno v červnu představil unikátní rubínově červené Svatojánské pivo. „Speciální piva jsou rok od roku populárnější a spotřebitelé je velmi vítají. Právě díky nim mohou naši sládkové ukázat, že umí vařit skvělá piva podle tradičních receptur," uzavírá Petr Hauskrecht.


 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

26.11.2010 - 08:06:24

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.