Naprosto čerstvé suroviny, vynikající, často exotické ryby. Z těchto surovin vaří šéfkuchař a kapitán českého národního kuchařského týmu Jiří Král nejraději. "Když něco dojde, tak jdu osobně ke stolu se hostům omluvit. S tím nemám problém," tvrdí Král.
Koncept je moderní kombinace různých stylů, chutí, tepelných úprav. Je to především kombinace asijské a světové kuchyně. Snažíme se, aby hostům nejen chutnalo, ale jídlo i zaujalo a zároveň abychom se odlišili od gastronomické konkurence. Pro začátek máme sushi a to podáváme striktně japonské. Mám zde kolegu Michala Růžka, který dělal osm let s nejlepším japonským kuchařem v Evropě.
Ano. Další kuchyní, kterou jsme hodně ovlivněni, je kuchyně thajská. Měl jsem tady teď kamaráda, který byl v prvním českém národním kuchařském týmu. On odjel do Thajska, kde žije, a vrací se sem jen na několik měsíců v roce. Nedávno přivezl speciality, které se zde neseženou, takže jsme z nich společně vařili. Já do Asie samozřejmě jezdím také, abych byl v obraze. U nás dostanete stejné chutě jako na ulici v Bangkoku, ale samozřejmě v trochu jiné úpravě, tak aby to lahodilo i oku.
Manažeři jsou komplikovaná klientela. Což je samozřejmě pro nás dobře. Naše klientela jezdí po světě, mají zkušenosti z těch nejlepších a nejvybranějších restaurací a to samozřejmě vyžadují i od nás. Zatím nás tato kategorie hostů chválí, na což jsme velmi pyšní.
Snažíme se to eliminovat. Ke stolu občas chodím, ale naštěstí si nechodím pro nadávky, spíše konzultuji s hosty zajímavosti. U nás klademe největší důraz na to, aby ta jídla byla pokaždé naprosto stejná. My neobědváme ani nevečeříme, protože neustále všichni ochutnáváme. Musí to prostě být na sto procent.
Jídelní lístek máme postavený na čerstvých surovinách. V žádném případě nebudeme tahat rybu z mrazáku. Rozumný host, který má zkušenosti, to pochopí.
Na jídelníčku byl chilský mořský vlk. To je poměrně velká ryba a maso z ní dosahuje výšky pěti centimetrů. Lidé samozřejmě mořského vlka znají, ale chilského nikoli. Momentálně se nesmí prodávat ani distribuovat, protože se stal rybou ohroženou.
Doporučil bych Holiday Inn, restauraci Esprit, kde vaří šéfkuchař Ladislav Douša.
Zdroj: www.ihned.cz
Autor: Bedřich Kratochvíl
15.11.2011 - 11:58:45
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...