Když se řekne mozzarella, většina lidí si automaticky představí bílé bochníčky poloměkkého sýra, slunce, Itálii a salát Caprese. S přicházejícím létem získává díky jednoduché přípravě a velkému množství chutných receptů mozzarella na oblibě i u nás. Velkým dílem k tomu přispívá značka Galbani. A protože je škoda zůstat jenom u Caprese, představujeme vám další recepty s Mozzarellou Galbani. Tak s chutí do toho!
Mozzarellu Galbani jistě nemusíme představovat: svěží mléčná chuť, jednoduché použití, vhodná pro studenou i teplou kuchyni. „Je mnoho způsobů, jak si Mozzarellu Galbani vychutnat. Svou lehkostí vás jistě naláká recept Jarní mozzarella či Mozzarella v pita chlebu. Obojí poslouží jako výborná zdravá svačinka i lehká večeře nebo příloha k něčemu většímu," nabízí Emmeline Austruy, produktová manažerka značky Galbani, další možnosti uplatnění mozzarelly v kuchyni.
Vyzkoušejte nové recepty s námi. Oba jsou snadné na přípravu a zaberou vám ani ne půl hodiny.
- 4 Mozzarelly Galbani 125 g
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- nasekaná petrželka
- 4 cuketové květy
- hladká mouka
- olej
- sůl a růžový pepř
Očistěte a omyjte zeleninu, mrkev a cuketu nakrájejte na nudličky, zakapejte olejem, osolte a přidejte nasekanou petrželku. Rychle osmažte nebo ogrilujte. Směs doplňte květy cukety, které namočíte do vody, obalíte v mouce a rychle osmažíte na rozpáleném oleji. Obtočte každou mozzarellu plátkem mrkve a cukety a na závěr ozdobte růžovým pepřem.
Pita chléb opečte na grilu, rozkrojte, naplňte plátky Mozzarelly Galbani, mátou, lístky salátu a proužky papriky. Zakápněte salátovým dresinkem dle chuti a podávejte.
Pokud máte i vy oblíbené recepty s mozzarellou nebo hledáte další nápady, jak tento sýr připravit, navštivte stránky www.vareni.cz, kde po dobu celého května probíhá soutěž
s Mozzarellou Galbani. Zde se můžete o svůj recept podělit a vyhrát kurz italské kuchyně ve škole vaření Chefparade pro dva, italskou kuchařku nebo jednu z 60 kuchyňských zástěr Galbani. Případně se můžete soutěžícími recepty inspirovat a vyzkoušet si je doma. Více k soutěži na http://clanky.vareni.cz/recept-na-dobrou-naladu-mozzarella-galbani/.
Mozzarella Galbani 125g n°1 in Italia byla zvolena nejlepší novinkou roku 2012.
Galbani je přední italská a zároveň evropská značka na trhu s mléčnými výrobky se specializací na tradiční italské sýry. Své místo si vysloužila důrazem na kvalitu, tradici v rámci italské kuchyně, a přesto výrazně inovativní přístup.
Více informací najdete na:
http://www.galbani.cz/Locator.cfm?sectionid=1173&CFID=20903511&CFTOKEN=32875343
23.05.2012 - 06:39:57
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...