GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » POTRAVINY/KUCHYNĚ

Kam zajít na burger? Z ankety vzešlo 10 restaurací, kde ho umí připravit nejlépe

 

 

 

ilustracni foto

Klasiku americké kuchyně podle ankety, které se zúčastnilo téměř tisíc lidí, nejlépe zvládají v pražských podnicích. Mezi ně se ale vklínilo i pár zajímavých tipů na podniky z menších měst. Inspirujte se.


Kam zajít na burger? Odpověď na tuto otázku hledala anketa, kterou v rámci festivalu Taste of America uspořádala společnost Alakarte. Téměř tisíc hlasujících vytvořilo inspirující seznam podniků, kam se vyplatí zajít na americkou klasiku.


Hlasování bylo otevřené, každý z hlasujících měl možnost přidat svůj oblíbený podnik a pro jeden podnik byla možnost hlasovat pouze jedenkrát. „Existují různé žebříčky restaurací. My jsme ale chtěli vytvořit spíše seznam podniků, které lidé doporučují a které podle nich připravují výborné burgery," vysvětluje záměr ankety Pavel Suchánek, ředitel společnosti Alakarte.cz. Nezáleželo na tom, zda v doporučovaném podniku mají skvělý burger hovězí, vegetariánský nebo třeba lososový.


Mezi „top ten" v hlasování se umístily následující restaurace - Domyno Burger Bar, T.G.I. Fridays, Café Palanda, Blackdog Cantina, Restaurace Jáma, Bejzment, True Blue, James Dean, The Tavern a Yes Burger. Kromě berounské Blackdog Cantiny jsou v první desítce podniky pražské, nicméně v anketě zaujaly své místo i další zajímavé restaurace.


Jmenovitě divadelní kavárna a restaurace Mathyss v Žamberku, New York Fast Food v Karlových Varech, Square Café Bar ve Slaném nebo pražské Hard Rock Café, Bohe(my)a Lounge & Grill Bar či Dock House.
Kam na super burger


Tisíc lidí hlasovalo pro podnik, kde umějí připravit nejlepší burger. Podívejte se, kterých deset restaurací se dostalo do top 10 v anketě společnosti alakarte.cz. Kromě berounského Blackdogu jde o pražské podniky.

 

Celkem se v anketě sešlo přes 50 podniků. Některé z nich patří do velkých mezinárodních řetězců (T.G.I. Fridays či Hard Rock Café), jiné jsou naopak spíše menší restaurace, či dokonce bistra (Blackdog Cantina nebo Yes Burger). Většina podniků byla pražských, ale jistě není pochyb o tom, že i v dalších městech se dají najít zajímavá místa, kam na burger zajít.


Proto se pořadatelé rozhodli hlasovací formulář ponechat na Facebooku (www.facebook.com/NejlepsiBurger) k dispozici. „Hlasování o nejlepší burger v rámci festivalu Taste of America je u svého konce, ale lidé mají možnost i nadále přidávat své tipy. Třeba za půl roku vznikne ještě zajímavější mozaika podniků," vysvětluje Pavel Suchánek.

 

Triky kuchařů na poctivý burger


Čím se tyto podniky vymykají z průměru? O vysokou gastronomii nejde, připravit pravý americký burger není nijak zvlášť těžké. Základem jsou kvalitní a čerstvé suroviny, pak už jen stačí dodržovat pár základních pravidel.


Kuchař musí pamatovat například na to, že rajčata se vždy dávají na spodní část housky pod maso, aby jejich šťáva při konzumaci zůstala pěkně v burgeru a všechny chutě se propojily. Při grilování není nutné burger propékat úplně, s masem můžeme zacházet úplně stejně, jako by to byl steak, a grilovat na určitý stupeň propečení (samozřejmě když používáte kvalitní maso).


Také samotná konzumace burgeru má svá pravidla. „Každý americký kuchař vám potvrdí, že burger se jí zásadně rukama, v žádném případě příborem. A příbor nepoužíváme ani v případě, pokud je burger příliš veliký a my bychom si ho rádi překrojili na půl, vysvětluje způsob konzumace burgerů Pavel Suchánek.


„Pokud je v něm hodně ingrediencí, jednoduše ho pořádně zmáčkneme a pak už se směle pustíme do konzumace," doplňuje.

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: hr
09.07.2012 - 07:05:10

POTRAVINY/KUCHYNĚ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.