GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 24.09.2018, svátek má Jaromír
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » POTRAVINY/KUCHYNĚ

Subway chce být do pěti let největším fast-foodem v regionu


Subway chce být do pěti let největším fast-foodem v regionu - ZlínPraha, 16. června 2010 - Největším fast-foodovým řetězcem v regionu střední a východní Evropy. To chce v následujících pěti letech dosáhnout americká franšízová síť restaurací s čerstvými sendviči SUBWAY. V současné době má v sedmi zemích regionu kolem 170 poboček, do roku 2016 by to mělo být několikrát tolik. V letošním roce navíc plánuje SUBWAY vstup do Slovinska a Rumunska. Celkově řetězec SUBWAY provozuje v 92 zemích světa přes 32.000 restaurací a řadí se mezi největší fast-foody na světě.


„Naším dlouhodobým cílem je být v každé zemi fast-foodem, který má nejvíce poboček. Již nyní jsme největším řetězcem s rychlým občerstvením v 18 zemích světa, například v USA či Austrálii, v Evropě pak ve Velké Británii a na Islandu. V zemích regionu střední a východní Evropy předpokládáme, že se staneme řetězcem s nejvíce pobočkami mezi roky 2015 a 2016," řekl manažer rozvoje sítě SUBWAY pro střední a východní Evropu Martin Princ. V celé Evropě má nyní řetězec SUBWAY kolem 3000 restaurací. Celosvětově pak s 32.000 provozovnami atakuje pozici největšího fast-foodového řetězce vůbec.


Loni otevřela síť SUBWAY v celé střední a východní Evropě 53 nových restaurací, plánovala přitom necelých 30. Letos počítá s otevřením zhruba 35 nových restaurací v regionu. V prvním čtvrtletí roku přitom otevřel 18 nových restaurací. Všechny provozovny sítě SUBWAY fungují na principu franchisingu, tedy tak, že si samostatný podnikatel koupí licenci a otevře si restauraci pod touto značkou. Tu pak provozuje na vlastní účet, přičemž získává podporu a školení od centrály sítě SUBWAY.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

16.06.2010 - 09:02:04



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 2 plus 1 je
 

POTRAVINY/KUCHYNĚ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.