GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 15.11.2018, svátek má Leopold
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » POTRAVINY/KUCHYNĚ

Kuchařští mistři budou po čtvrté soutěžit o nejlepší houskový knedlík

 


ilustracni fotoPětadvacet českých a slovenských kuchařů bude v pondělí 1. listopadu v pražském hotelu InterContinental bojovat o nejlepší houskový knedlík, perlu české kuchyně. Své knedlíky budou hníst, válet, vařit a pařit před odbornou porotou, které bude jako každoročně předsedat ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, jenž celou akci zaštiťuje. Letošní soutěžení opět podporuje agentura CzechTourism.

 

Paralelně s hlavní soutěží proběhne i klání o nejlepší koprovou omáčku, která se bude s knedlíkem také podávat. Na závěrečném rautu soutěžící kuchaři hrdě představí svá mistrovská díla a některá zajímavá kulinářská překvapení. Ochutnávat bude desetičlenná odborná porota i laická veřejnost.


Pro vítěze jsou připraveny klasické ceny: pytle mouky od Českého mlynáře, tematické knihy a věcné dárky od agentury CzechTourism, dárkové koše společností Hamé a Vitany, balíčky od Vinných sklepů Roztoky a podobně. Supermarket Billa se představí teplou pražskou šunkou od kosti, krájenou přímo na místě. Zástupce Královéhradecké pekárny promluví o správné knedlíkové housce.

„Rozhodli jsme se akci podpořit v rámci našich aktivit na poli propagace České republiky jako ideální turistické destinace s akcentem na regionální kuchyni," uvedl Pavel Klicpera, vedoucí oddělení marketingových projektů agentury CzechTourism.

Večerem budou provázet, zakladatelé soutěže, ředitelka Rady pro mezinárodní vztahy Jiřina Dienstbierová a publicista Zdeněk Reimann.


Slavnostní staročeský raut bude zajištěn kuchaři Hotelu InterContinental.

Akce se uskuteční v době od 17:00 do 21:00 hodin
Vstupné 150. - Kč.

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

01.11.2010 - 10:18:26

POTRAVINY/KUCHYNĚ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.