Pětadvacet českých a slovenských kuchařů bude v pondělí 1. listopadu v pražském hotelu InterContinental bojovat o nejlepší houskový knedlík, perlu české kuchyně. Své knedlíky budou hníst, válet, vařit a pařit před odbornou porotou, které bude jako každoročně předsedat ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, jenž celou akci zaštiťuje. Letošní soutěžení opět podporuje agentura CzechTourism.
Paralelně s hlavní soutěží proběhne i klání o nejlepší koprovou omáčku, která se bude s knedlíkem také podávat. Na závěrečném rautu soutěžící kuchaři hrdě představí svá mistrovská díla a některá zajímavá kulinářská překvapení. Ochutnávat bude desetičlenná odborná porota i laická veřejnost.
Pro vítěze jsou připraveny klasické ceny: pytle mouky od Českého mlynáře, tematické knihy a věcné dárky od agentury CzechTourism, dárkové koše společností Hamé a Vitany, balíčky od Vinných sklepů Roztoky a podobně. Supermarket Billa se představí teplou pražskou šunkou od kosti, krájenou přímo na místě. Zástupce Královéhradecké pekárny promluví o správné knedlíkové housce.
„Rozhodli jsme se akci podpořit v rámci našich aktivit na poli propagace České republiky jako ideální turistické destinace s akcentem na regionální kuchyni," uvedl Pavel Klicpera, vedoucí oddělení marketingových projektů agentury CzechTourism.
Večerem budou provázet, zakladatelé soutěže, ředitelka Rady pro mezinárodní vztahy Jiřina Dienstbierová a publicista Zdeněk Reimann.
Slavnostní staročeský raut bude zajištěn kuchaři Hotelu InterContinental.
Akce se uskuteční v době od 17:00 do 21:00 hodin
Vstupné 150. - Kč.
01.11.2010 - 10:18:26
Krize tvrdě dopadla na západočeské lázně. Jezdí do nich o ...
Při sporech s finančním úřadem vám potřebné argumenty dodají judikáty.
Tři tituly šampionů zůstávají v České republice.
Devatenáctý ročník mezinárodní ...
Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...