Pětadvacet českých a slovenských kuchařů bude v pondělí 1. listopadu v pražském hotelu InterContinental bojovat o nejlepší houskový knedlík, perlu české kuchyně. Své knedlíky budou hníst, válet, vařit a pařit před odbornou porotou, které bude jako každoročně předsedat ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, jenž celou akci zaštiťuje. Letošní soutěžení opět podporuje agentura CzechTourism.
Paralelně s hlavní soutěží proběhne i klání o nejlepší koprovou omáčku, která se bude s knedlíkem také podávat. Na závěrečném rautu soutěžící kuchaři hrdě představí svá mistrovská díla a některá zajímavá kulinářská překvapení. Ochutnávat bude desetičlenná odborná porota i laická veřejnost.
Pro vítěze jsou připraveny klasické ceny: pytle mouky od Českého mlynáře, tematické knihy a věcné dárky od agentury CzechTourism, dárkové koše společností Hamé a Vitany, balíčky od Vinných sklepů Roztoky a podobně. Supermarket Billa se představí teplou pražskou šunkou od kosti, krájenou přímo na místě. Zástupce Královéhradecké pekárny promluví o správné knedlíkové housce.
„Rozhodli jsme se akci podpořit v rámci našich aktivit na poli propagace České republiky jako ideální turistické destinace s akcentem na regionální kuchyni," uvedl Pavel Klicpera, vedoucí oddělení marketingových projektů agentury CzechTourism.
Večerem budou provázet, zakladatelé soutěže, ředitelka Rady pro mezinárodní vztahy Jiřina Dienstbierová a publicista Zdeněk Reimann.
Slavnostní staročeský raut bude zajištěn kuchaři Hotelu InterContinental.
Akce se uskuteční v době od 17:00 do 21:00 hodin
Vstupné 150. - Kč.
01.11.2010 - 10:18:26
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...