GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » TECHNOLOGIE/ZAŘÍZENÍ

Je to jednodušší, než si myslíte

 

 

Je až s podivem, jak se některá hotelová zařízení zuby nehty brání zavádění internetu. Občas je důvodem mylná představa o tom, co instalace této technologie obnáší, jindy zase snaha najít si zdůvodnění pro postoj "já to prostě nechci" za každou cenu.

  

ilustracni foto

 

Nenávratně pryč je doba, kdy mnozí hoteliéři vyzdvihovali nepokrytí mobilním signálem nebo absenci internetu jako konkurenční výhodu: "Jen u nás si skutečně odpočinete!" Jenomže doba se změnila a internet už dávno není vnímaný jako synonymum práce, nýbrž zábavy. Lidé před ním již dávno neutíkají, ale přesně naopak jeho existenci vyžadují.


OD PRÁCE PO ZÁBAVU


Ostatně, připojení k internetu už dávno není výsadou jen pracovních notebooků. WiFi technologii dnes potřebujete v mnohem větším množství elektronických zařízení: od netbooků přes smart telefony nebo PDA asistenty až po herní konzole. Jistě se shodneme na tom, že tato zařízení nepatří do království práce, ale každodenních potřeb či zábavy. Hotelový host, který si nemůže přes internet zjistit předpověď počasí, vyhledat si dopravní spoje nebo zahrát svoji oblíbenou on-line hru, asi nebude patřit k nejšťastnějším (a rozhodně ne k nejstálejším) zákazníkům.


Stejně tak už dávno není pravdou, že by existovaly technické či technologické překážky pro instalaci internetu: často se lze setkat třeba s argumentem, že zavedení internetového připojení by se mohlo negativně projevit na kvalitě telefonického spojení. Toto tvrzení mohlo platit před lety, kdy skutečně bylo třeba často volit mezi internetem nebo telefonickým spojením na jedné lince - a instalace paralelního systému pak byla samozřejmě nákladná a technicky náročná. Díky moderním technologiím lze dnes přes srovnatelnou linku "procpat" několikanásobně větší množství dat. Ostatně, viz přechod z analogového na digitální televizní vysílání, které umožnilo jak zvýšit kvalitu signálu, tak výrazně rozšířit kvantitu.


PŘIPOJENÍ BEZ BARIÉR


V neposlední řadě je nutné zdůraznit, že neexistují ani finanční nebo cenové bariéry pro zavádění internetu. Šikovně podchycené připojení k internetu totiž nemusí být nenasytným "žroutem" financí, ale naopak se může stát jejich stálým generátorem. Kromě rozšíření služeb pro hosty, což je často jen otázka image, je totiž možné jednoduše nabídnout připojení k internetu jako placenou službu. Nevyžaduje přitom žádné zaškolení obsluhy či jiné vícenáklady: zjednodušeně řečeno, obsluha (typicky na recepci) po uhrazení příslušného poplatku zmáčkne jedno tlačítko a z tiskárny vyjede na kusu papíru přístupový kód, který si zákazník odnese. Jednodušší už to opravdu být nemůže.


Jedním z příkladů moderní a jednoduché technologie, která je ideální do prostředí hotelů, penzionů a dalších ubytovacích zařízení, je přístupová brána N4100 společnosti ZyXEL. Jedná se o první bránu, která využívá technologii 11n pro vysokorychlostní bezdrátové (WiFi) připojení. Technologie 11n nabízí pětinásobnou přenosovou rychlost ve srovnání se zařízeními běžného standardu 111b/g. Převedeno do suché řeči čísel, jde o přenosovou rychlost až 300 Mbps. Standardně je možné podporovat až 100 souběžně připojených uživatelů (je možné rozšíření jejich počtu na dvojnásobek pouhým zakoupením příslušné elektronické licence).


Instalace brány N4100 je extrémně jednoduchá: využívá totiž technologii IP Plug-and-Play. Doslova přeloženo je to "připoj a hrej (si)", volně pak "připoj a používej". Stačí zařízení připojit k internetu a je plně funkční. Neexistují tak náklady na odbornou instalaci nebo údržbu, zařízení je v tomto směru zcela soběstačné. Disponuje třemi anténami pro vysílání a třemi pro příjem, takže je s jeho pomocí možné velmi dobře pokrýt rozsáhlé nebo členité prostory.


Připojte se. S připojením k internetu přes přístupovou bránu N4100 od společnosti ZyXEL lze bez nadsázky konstatovat, že připojení k internetu nikdy nebylo jednodušší.

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Petr Koudelka
01.12.2010 - 06:53:26

TECHNOLOGIE/ZAŘÍZENÍ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.