BUBBLES WORKSHOP. Před Centrem BOHEMIA SEKT, a.s., se rozestavují po jednom metru muži a ženy v klubových oblecích s logem České barmanské asociace. Zazní výstřel, běží stopky. Výsledek je nesporný: Zátka Bohemia Sektu demi sec urazila 14 m za 1,5 sekundy průměrnou rychlostí 33,5 km za hodinu...
Pokus byl vyvrcholením celodenního semináře o šumivém víně, který uspořádala Česká barmanská asociace v těsné spolupráci s BOHEMIA SEKT, a.s. Jeho lektor, archivář CBA Alexander Mikšovic, do programu zahrnul v rychlém sledu témata:
Šumivé víno historicky a technologicky (součástí se stala exkurze do výrobního provozu, kterou vedl Josef Švéda, vedoucí výroby) * typy šumivých vín * šumivé víno v barové praxi * dosažení a uchování jeho teploty * co brání jeho servisu po sklenkách * mixologie šumivého vína * kombinace a anti-kombinace v koktejlech s šumivým vínem * proslulé tituly míšených nápojů. Po úspěšné premiéře se uskuteční reprízy v říjnu v Brně a Ostravě.
17.10.2011 - 09:29:11
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...