GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 24.09.2018, svátek má Jaromír
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ

20 otázek pro: Dana Ficlová - generální ředitelka Albion Hotelu

 



1. Který/á hoteliér/ka je vám vzorem?Albion Hotel

Nemám konkrétní vzor. Vzorem je mi každý, kdo dosáhl úspěchu v oboru, ve kterém podniká.



2. Vysněný hotel na prodloužený víkend?

Je to horský hotel v krásné přírodě a s ním v létě spojená turistika, v zimě lyžování.



3. Kdo je nejzajímavější osobností, se kterou jste se pracovně setkala?

Bylo jich už více, ale za zmínku určitě stojí Jeho Svatost 14. dalajláma, který navštívil Top Hotel Praha. Zážitkem pro mě byla také možnost podílet se na přípravě summitu prezidentů 11 středoevropských států.



4. Vaše představa "dne pod psa" v práci?

Takové dny si raději ani nepředstavuji.



5. Čím vás kolegové naposledy rozesmáli?

Každý den se najde nějaký důvod. Například mě rozesmál a zároveň moc potěšil svatební dar od kolegů - voucher na let balonem.



6. Jak nejčastěji získáváte užitečné informace?

Určitě z internetu, denního a odborného tisku, ale také od kolegů a přátel.



7. Kdo/co ovlivnil/o vaše rozhodnutí stát se hoteliérkou?

Byla to o dva roky starší sestra, která již studovala střední hotelovou školu. Líbilo se mi, že jezdí se školou na praxe do různých hotelů doma, ale i v zahraničí.



8. Vaše nejoblíbenější místo ve vašem hotelu?

Letní terasa s fontánou v létě, v zimě je to vánočně vyzdobený lobby bar se zapáleným krbem.



9. Které místo (destinaci) máte nejraději?

Ráda cestuji na řecké ostrovy. Miluji tamní přírodu, pláže i místní jídlo.



10. Nejoblíbenější dopravní prostředek na dovolené?

Do vzdálenějších destinací je to určitě letadlo a na kratší vzdálenosti preferuji auto. Na poslední dovolené jsme s manželem vyzkoušeli čtyřkolku.



11. Jaké víno byste nabídla vzácnému hostovi?

Přiznám se, že já sama nejsem velký odborník na víno. To bych asi přenechala profesionálům - kolegům z F&B úseku.


reklama:



12. Dáváte na dovolené přednost all-inclusive, nebo raději experimentujete v místních restauracích?
Ráda experimentuji a nechávám se překvapovat uměním místních kuchařů.



13. Kde byste strávila rok dovolené?

Na nějakém hezkém exotickém ostrově v Karibiku. Užívala bych si moře po celý rok.



14. Vaše oblíbená budova?

Ve volném čase ráda navštěvuji různé hrady a zámky. Velmi se mi líbí zámek Červená Lhota a jeho umístění uprostřed rybníka.



15. Jaký by byl koncert podle vašeho přání?

Byl by to koncert nějaké rockové skupiny, v létě ideálně pod širým nebem.



16. Obraz kterého malíře byste si vystavila doma?

Asi by to byl obraz od od Salvadora Dalího. Ale raději mám doma vystavené fotografie svých blízkých.



17. Vaše oblíbená vůně?

Mám ráda vůni citrusů a také vůni kávy.



18. Jakému šálku kávy či čaje neodoláte?

Upřednostňuji bylinkové čaje - a nejoblíbenější je kombinace mateřídoušky, citronu a limetky.



19. Autor, který vám zvedne náladu?

Ráda si přečtu román od Michala Viewegha.



20. Vaše motto?

Žij každý den tak, jako by byl tvůj poslední.



CURRICULUM VITAE

Dana Ficlová nastoupila po střední hotelové škole do Top Hotelu Praha jako recepční a postupně se vypracovala na post front office managera a zástupce obchodního ředitele. Při zaměstnání vystudovala Vysokou školu hotelovou. V roce 2005 se stala ředitelkou Albion Hotelu, který byl po kompletní rekonstrukci otevřen v březnu 2006 a kde byla v roce 2008 jmenována generální ředitelkou. Na tomto postu je zodpovědná za obchodní strategii a kompletní chod hotelu, který nabízí 290 pokojů a 600 kongresových míst. V roce 2007 byl hotel zařazen v katalogu Nejlepší z realit.

 

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

 

 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

23.02.2010 - 13:22:19



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 1 plus 4 je
 

PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.