GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ

Stroje místo lidí: McDonalds chce rychlejší obsluhu. Zásadně mění způsob objednávání a placení
 

 

ilustracni fotoDotykové obrazovky místo obsluhy, to je plán obří změny ve fastfoodových restauracích McDonalds.

Řetězec rychlého občerstvení McDonalds se chystá v Evropě zásadně změnit způsoby objednání jídla a placení za něj.


Část pokladních v 7000 restauracích po celém regionu mají nahradit terminály s dotykovou obrazovkou, u kterých si zákazníci objednají a zaplatí kartou. Řekl to v rozhovoru pro list Financial Times prezident McDonalds Europe Steve Easterbrook.

 

"Objednávání jídla se nezměnilo 30 nebo 40 let," řekl Easterbrook.


Rozhodnutí o zavedení terminálů je součástí plánu, který má učinit prostředí v restauracích pohodlnější a příjemnější a přilákat zákazníky. Firma již v rámci tohoto programu začala modernizovat provozovny, prodloužila otevírací dobu a nabídla nová menu, upozornil FT.


Jednodušší život

Podle Easterbrooka změny zjednoduší zákazníkům život a zlepší výkonnost. Průměrná doba transakce na jednoho zákazníka by se měla zkrátit o tři až čtyři sekundy. McDonalds obslouží denně v Evropě dva miliony zákazníků.


Mnoho maloobchodních a spotřebitelských firem v Evropě má nyní problémy se stagnací nebo poklesem tržeb. McDonalds však vykázal v prvním čtvrtletí v Evropě meziroční růst tržeb v provozovnách otevřených nejméně rok o 5,7 procenta. To byl nejvyšší růst ze tří hlavních regionů firmy.


McDonalds však rovněž díky nové technologii získá více informací o zvycích spotřebitelů. Supermarkety a další maloobchodní firmy mají běžně informace o nákupních zvycích zákazníků, které získávají z programů věrnostních karet, dodal FT.


Na českém trhu McDonalds působí od roku 1992. V současnosti zde provozuje 85 restaurací.

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: eko
17.05.2011 - 09:28:06

PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.