GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ

Až ke dveřím

gastro-delivery-car Pro svůj bezproblémový chod potřebuje gastronomický podnik spolehlivé a pravidelné dodávky například potravin. Pokud se mu poštěstí, že pro suroviny nemusí jezdit, ale jsou mu dodávány přímo do hotelu, je to pro něj téměř ideální stav.

Závoz potravin přímo do hotelu nabízí již dnes v několika svých centrech i společnost Makro Cash & Carry s tím, že do konce roku zavede tuto službu do všech svých velkoobchodních středisek v Česku i na Slovensku. "Vlastní závoz jsme testovali už od roku 2006, například velkoobchodní centrum v Karlových Varech disponovalo delivery platformou již od svého otevření v prosinci 2008," vysvětluje David Boháč, head of delivery společnosti Makro. K zavedení této služby je vedla především rostoucí poptávka mezi profesionálními zákazníky a cíl oslovit nové zákazníky, pro které společnost kvůli absenci vlastního závozu nebyla dosud dodavatelem.


POTRAVINAMI TO NEKONČÍ

Odběratelé, mezi kterými jsou z velké části zastoupeny restaurace a hotely, si nejčastěji nechávají dovážet čerstvé potraviny, především mléčné výrobky, maso, uzeniny, ovoce, zeleninu a čerstvé ryby. Zákazníci mohou vybírat ze 30 tisíc položek, což je nejširší sortiment závozu na českém trhu. Pro uživatele této služby plyne výhoda především v optimalizaci nákladů spojených s několika různými dodavateli. Podle Davida Boháče je cena této služby srovnatelná s konkurenčními firmami.

Služba je nabízena především Horeca zákazníkům, kteří dosahují stanovený měsíční obratový limit. "Závozy probíhají minimálně 2x týdně, nicméně ve městech, kde máme velkoobchodní střediska, nabízíme závozy každý den," doplňuje David Boháč. Kromě závozu čerstvých potravin usiluje Makro v budoucnu také o rozšíření dováženého sortimentu směrem ke kuchyňskému a restauračnímu vybavení, čisticím a dezinfekčním prostředkům nebo ložnímu prádlu.

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Klára Chromá
09.05.2010 - 10:28:08



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 9 plus 2 je
 

PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.