GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 24.08.2019, svátek má Bartoloměj
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ

20 otázek pro:

 

Zdeněk Šafařík
ředitel Best Western Premier
Hotelu International Brno

 

 

Hotelu International Brno 

 

 

1. Který/á hoteliér/ka je vám vzorem?

Během své praxe jsem se setkal s několika kolegy, kteří mi byli a jsou vzorem. Nebudu je jmenovat, nicméně jsou to lidé, kteří svým nasazením a odborností strhávají své spolupracovníky k maximálnímu výkonu, a to s úsměvem na rtech.

2. Vysněný hotel na prodloužený víkend?

Waldorf Astoria v New Yorku. Nikoliv pro jeho současnou úroveň, ale pro jeho genius loci.

3. Kdo je nejzajímavější osobností, se kterou jste se pracovně setkal?

Bylo jich hodně, např. současný japonský císař, princezna Diana, kosmonaut Neil Armstrong.

4. Vaše představa "dne pod psa" v práci?

Ráno se otevřou dveře a sekretářka hlásí: "Pane řediteli, mám dvě zprávy, dobrou a špatnou." "Tak sem s tou špatnou!" "Včera večer zasedalo představenstvo a odvolali vás z funkce. Do hodiny máte vyklidit kancelář." "No, a ta dobrá?" "Budeme mít děťátko!" - To je vtip, prosím!

5. Čím vás kolegové naposledy rozesmáli?

Když naše paní ředitelka ubytovací sekce usvědčila zahraničního hosta, že ukradl z hotelové chodby čistič obuvi. Jeho i její argumentace a průběh "akce" by mohly být námětem na film.

6. Jak nejčastěji získáváte užitečné informace?

Nejčastěji z odborného tisku a internetu.

7. Kdo/co ovlivnil/o vaše rozhodnutí stát se hoteliérem?

Být hoteliérem, to je akční drama. A to je můj žánr. A taky trošku rodinná tradice.

8. Vaše nejoblíbenější místo ve vašem hotelu?

Fitko.

9. Které místo (destinaci) máte nejraději?

Nejraději mám Českomoravskou vysočinu.

10. Nejoblíbenější dopravní prostředek na dovolené?

Kolo.


reklama:

11. Jaký koňak byste nabídl vzácnému hostovi?

Žádný. Ale dal bych mu vybrat nějaké z vynikajících jihomoravských bílých vín.

12. Nejvíce nevšední pokrm, který vám utkvěl v paměti?

Opičí mozek. Sníst ho bylo pro mne poněkud problémem. Ale nedalo se odmítnout.

13. Sport, jenž vám zaručeně zvedne hladinu adrenalinu?

Tenis. Hraji ho od nepaměti, a čím dál hůř.

14. Kdy a kde jste naposledy stanoval?

Celkem nedávno. Nechal jsem se na stará kolena přemluvit ke sjetí horní Vltavy. A bylo to úžasné.

15. S kým byste si chtěl zahrát na prknech, která znamenají svět?

S Audrey Hepburnovou.

16. Časopis, který nesmí chybět na vašem stole?

AHR fórum českého pohostinství.

17. Váš oblíbený vtip?

Ráno zvoní v hotelovém pokoji telefon: "Dobré ráno, přál jste si vzbudit v sedm hodin?" "Ano, děkuji." "Tak šup, šup, je devět!"

18. Jaké auto byste použil na projížďku francouzskou riviérou?

Rolls-Royce Phantom Coupe.

19. Zvíře, které byste nechtěl potkat sám v lese či džungli?

Vola, a to kdekoliv.

20. Vaše motto?

Všechno je jinak.



CURRICULUM VITAE


Zdeněk Šafařík vystudoval hotelovou školu a z mnoha pozic, které vystřídal, stojí za zmínku dvouletá praxe na postu ředitele českých restaurací u Kirin Food Service v Tokiu, pět let v čele Moravské chalupy v Brně, pozice generálního ředitele hotelu Voroněž v Brně, kterou zastával po dobu 9 let, nebo stejně dlouhé vedení Orea Hotels na postu generálního ředitele. V současné době je již rok a půl ředitelem Best Western Premier Hotelu International Brno. Mezi těmito pozicemi absolvoval několik menších zahraničních zkušeností.

 

Zddroj: www.ihned.cz

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

11.05.2010 - 07:46:48



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 3 plus 9 je
 

PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

04.08.2010 - Nejlepší bary v Česku

Bugsys Bar zařadil časopis Newsweek mezi dvacet nejlepších barů světa. ...

04.06.2009 - DAŇOVÉ ŘÍZENÍ - Obrana proti daňové kontrole

Při sporech s finančním úřadem vám potřebné argumenty dodají judikáty.

18.06.2017 - První boutique hotel na Šumavě láká na delikatesy francouzského šéfkuchaře

Restaurace Nebespán v Kašperských Horách je synonymem špičkové zážitkové gastronomie ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

02.07.2009 - Karlovy Vary - Thriller na kolonádě

Krize tvrdě dopadla na západočeské lázně. Jezdí do nich o ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2019 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.