1 / 42
11.05.2018 - ARPÁD SZUCS SE STAL ŠÉFCUKRÁŘEM VE FOUR SEASONS HOTEL PRAGUE
více zde...
13.09.2017 - ČERSTVÉ A PŘESNĚ PODLE VÁS VAPIANO KONEČNĚ V PRAZE
Čerstvé domácí těstoviny a voňavá pizza připravené před vašima očima přesně tak, jak si vysníte. Přátelský vapianista (tak se říká místním mistrům kuchařům), který se daný čas věnuje jenom vám a nepřekvapíte ho žádným přáním ani otázkou. V restauraci, kde se pohybujete, jak chcete, a máte všechno pod kontrolou, můžete mít jediný problém – rozhodnout se, na co z celé té široké nabídky čerstvých jídel a ingrediencí máte největší chuť. Vítejte ve VAPIANO. Od srpna už konečně i v Praze.
28.08.2017 - Hygienici se v létě zaměřují i na prodej a výrobu zmrzliny
Hygienici se v létě zaměřují i na prodej a výrobu zmrzliny, obecně i na nakládání s potravinami, kde nejčastěji nacházejí nedostatky. Sankce v této oblasti v letošním prvním pololetí přesáhly jeden milion korun. Za toto období ve středních Čechách provedli téměř 5000 kontrol, tedy podobné množství jako loni za stejné období, a za pochybení uložili přes 300 pokut, dohromady téměř 1,5 milionu korun. ČTK o tom informovala mluvčí středočeských hygieniků Dana Šalamunová.
23.08.2017 - Francouzský šéfkuchař restaurace Nebespán: Do Česka mě přivedla láska k houbám
François Thuille je charismatický Francouz, který prošel kuchyněmi celého světa – vařil v Africe, Polsku, Moskvě či Mongolsku. Před rokem objevil krásy Šumavy, zamiloval si houbaření a rozhodl se tu zůstat – jako šéfkuchař restaurace Nebespán v Kašperských Horách. Jak hodnotí českou kuchyni a jak Čechy a jejich chutě?
08.05.2015 - Kytky patří na talíř!
„Kytky jsou nejen krásnou ozdobou, ale mohou být i příjemným doplňkem našehojídla,“ tvrdí kulinární koučka Jana Vlková, která pořádá pravidelné vycházky za jedlým kvítím i býlím do pražské Divoké Šárky a o víkendu 15. až 17. května vede unikátní seminář v Nebespán café & apartments v Kašperských Horách.
10.04.2014 - Unilever Food Solutions představuje novou HELLMANNS Tatarskou omáčku
Společnost Unilever, divize Food Solutions, uvádí na český trh novou Tatarskou omáčku Hellmanns, která byla profesionálními kuchaři zvolena nejchutnější tatarskou omáčkou na českém trhu v senzorickém testu předních tatarských omáček*. Nová Tatarská omáčka Hellmanns s novou...
07.04.2014 - Jaroslav Zahálka se stává ambasadorem značky Tork
Pražský šéfkuchař Jaroslav Zahálka, který vařil prezidentům i hollywoodským hvězdám, se stal oficiálním vyslancem značky Tork v České republice. Tork nabízí hygienická řešení pro oblast HoReCa a je v této oblasti jedničkou na...
31.03.2014 - Profesionálové se utkají v otevírání ústřic. Pokusí se o český rekord
V sobotu 5. dubna se v rámci programu úvodního dne Velikonočních trhů na pražském Staroměstském náměstí uskuteční již 13. ročník MAKRO Mistrovství ČR v otevírání ústřic. V pravé poledne se utkají profesionálové z celé republiky v otevírání 30 kusů ústřic typu Belon. Kromě...
18.02.2014 - GASTRO TOUR 2014 - festival profesionální gastronomie představí nejnovější kulinářské trendy.
Již pátý ročník festivalu GASTRO TOUR 2014 se uskuteční 20. - 23. února 2014 v prostorách Křižíkova pavilonu B, Výstaviště Praha - Holešovice. Pro milovníky dobrého jídla je festival příležitostí seznámit se s novinkami v oblasti nejnovějších technologií, surovin a postupů, určených pro moderní...
01.10.2013 - Nejlepším pizzařem ČR je Jan Šafránek z Prahy – vítěz PIZZA CUPU 2013
V sobotu 28. září proběhlo v pražské pizzerii Rotella finále mistrovství ČR v přípravě italské pizzy, ve kterém se devět nejlepších profesionálních pizzařů z ČR utkalo v boji o titul MISTR PIZZY 2013. Vítězem soutěže se stal Jan Šafránek z pražské pizzerie Rotella. Kromě čestného titulu...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Houbaření může mít mnoho podob. V Itálii a Francii si ...
Přednímu tuzemskému výrobci cukrovinek Opavia-LU loni vzrostl zisk o více ...
Čeští gurmeti chodí nejraději debužírovat do čísla 40 v pražské ...
Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.
(zasílání lze kdykoliv odhlásit)