GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 29.04.2024, svátek má Robert
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » MÍCHANÉ NÁPOJE

Kuře s omáčkou a whisky


Kuře se sametovou omáčkou s whisky a nízkotučným žervé.

Suroviny:


60 g na kostičky pokrájeného celeru
60g na kostičky pokrájené mrkve
60 g pokrájeného pórku
25 g (2 lžíce) másla
6 dl kuřecího vývaru
4 pokrájené šalotky
0,5 dl whisky
6 kuřecích prsíček
2 dl nízkotučného žervé
1 lžička nasekané čerstvé petrželky
1 lžička ohřátého medu
sůl a pepř
petrželka na ozdobení

Podáváno s:
zeleninové placičky
bramborová kaše
čerstvá zelenina

Postup:

1.Ve velké pánvi rozpusťte máslo a přidejte pórek, mrkev ,celer a šalotku. Smažte 3 minuty, přidejte polovinu kuřecího vývaru a duste asi 8 minut.
2.Přidejte zbývající vývar a přiveďte k varu. Přidejte kuřecí prsíčka a povařte je 10 minut.
3.Vyjměte kuře a pokrájejte je na tenké plátky. Dejte na velkou horkou servírovací mísu a udržujte v teple.
4.V jiné pánvi povařte whisky, dokud se z poloviny nevypaří, Jemným sítem do ní přeceďte kuřecí vývar a povařte, tak aby se z poloviny vypařil.
5.Přidejte žervé, křen a med. Jemně prohřejte a přidejte čerstvou petrželku. Podle chuti osolte a opepřete.
6.Trochu omáčky s whisky polijte kuře a zbytek dejte do omáčníku. Servírujte společně s kuřetem.
7.Podávejte se zeleninovými placičkami udělanými se zbytku zeleniny, bramborovou kaší a čerstvou zeleninou. Ozdobte petrželkou.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

04.09.2008 - 13:06:24



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 4 plus 2 je
 

 
MÍCHANÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.