GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 29.04.2024, svátek má Robert
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » MÍCHANÉ NÁPOJE

Košíčky s cibulí a mozzarellou

suroviny:


1 čerstvá paprika
2 středně velké cibule
250 g rozmraženého listového těsta (pokud bylo zmražené)
100 g pokrájeného sýra mozzarella
8 menších rozpůlených rajčat
8 snítek tymiánu

Postup:

1. Rozválejte těsto a ostrým nožem je rozkrájejte na obdélníky 7,5 x 4 cm. Zbylé odřezky uschovejte. Na 30 minut dejte těsto do lednice.
2. Rozmístěte plátky těsta na plechu, jenž jste nejprve vyložili pergamenovým papírem. Všechny okraje plátků potřete vodou a ze zbylého těsta udělejte zvýšené okraje.
3. Nakrájejte cibuli na plátky a ty pak rozdělejte na čtvrtiny. Rozpulte červenou papriku a zbavte ji semínek.
4. Cibuli a papriku pečte na předehřátém grilu 15 minut.
5. Opražené půlky papriky dejte do polyetylénového sáčku a nechte 10 minut vypotit. Pak sloupněte slupku a papriku pokrájejte na proužky.
6. Pokryjte čtverce těsta čtverci alobalu a 6 – 10 minut je pečte v předehřáté troubě při 200°C. Odstraňte alobal a pečte je dalších 5 minut.
7. Vložte do košíčků cibuli, proužky papriky a rozpůlená rajčata a posypte čerstvým tymiánem.
8. Košíčky vložte ještě na 15 minut do trouby a zapečte do zlatova. Podávejte horké.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

04.09.2008 - 12:51:32



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 5 plus 9 je
 

 
MÍCHANÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.