GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 29.04.2024, svátek má Robert
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » MÍCHANÉ NÁPOJE

Hovězí závitky s omáčkou


Tenké plátky měkkého hovězího masa nadívané slaninou a česnekem, ochucené pomerančem.

Suroviny:

8 již připravených hovězích závitků
125 g libovější anglické slaniny, zbavené kůže a jemně nasekané
2 lžíce olivového oleje
3 dl suchého červeného vína
1 bobkový list
4 lžíce nasekané čerstvé papriky
4 jemně nasekané stroužky česneku
1 lžička cukru
60g vypeckovaných čerstvých oliv
sůl a pepř

na ozdobení:

plátky pomeranče
nasekaná čerstvá petrželka

Postup:


1.Rozbalte závitky a paličkou na maso nebo válečkem na nudle rozklepejte na co nejtenčí plátky. Seřízněte okraj do pravidelného tvaru.
2.V misce smíchejte petrželku, slaninu, česnek, pomerančovou kůru, sůl a pepř. Posypte touto směsí rovnoměrně všechny plátky.
3.Plátky co nepevněji zabalte a sepněte je párátkem. V pánvi rozehřejte olej a závitky 10 minut smažte. Občas je obracejte.
4.Vyjměte je z pánve a dejte na papírový ubrousek okapat. Šťávu v pánvi nechejte, přidejte bobkový list, cukr, sůl a pepř. Přiveďte k varu na prudkém plameni, za častého míchání vařte 5 minut, aby se část tekutiny vypařila.
5.Dejte zpět do pánve závitky společně s čerstvými olivami a 2 minuty vše prohřívejte. Vyhoďte párátka a bobkový list.
6.Dejte závitky s omáčkou na servírovací mísu a ozdobte je plátky pomeranče a petrželkou.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

04.09.2008 - 13:04:25



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 2 plus 5 je
 

 
MÍCHANÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.