GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 02.05.2024, svátek má Zikmund
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Pečené vepřové koleno

 

 

Suroviny: 1 vepřové koleno, 1 velká cibule, nakrájená nahrubo, 2 bobkové listy, 5 kuliček černého pepře, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžíce soli, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce worcesterové omáčky, 1 čerstvá chilli paprička nakrájená najemno, 2 dl piva, 2 stroužky nastrouhaného česneku


Příprava: Koleno důkladně omyjte a nařízněte na několika místech. Z ostatních surovin připravte marinádu, kterou pečlivě vetřete do naříznutých oblastí kolena. Nechte marinovat v lednici cca 12 hodin. Koleno vložte do pekáče a zalijte zbytkem marinády. Pečte při teplotě 150 °C přibližně dvě a půl hodiny. Během pečení koleno dle potřeby otáčejte a podlévejte. Podlévat doporučujeme nejlépe pivem. Druh piva zvolte dle vaší chuti. Koleno podávejte lehce přelité vlastním výpekem. Jako přílohu doporučujeme křupavý chléb a čerstvě nastrouhaný křen. Přejeme dobrou chuť.

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Martin Čermák, šéfkuchař restaurace Repre, Praha
30.05.2012 - 08:57:44



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 4 plus 2 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

02.10.2008 - Čerstvé exotické nápoje

Doposud se pro výrobu ovocných nápojů používaly klasické druhy citrusových ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

15.10.2008 - Brány luxusu a exotice otevřené

Český trh se stále více otevírá exotickým a luxusním potravinám. ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.