GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Silná rybí polévka s pečenými kousky ryb podávané s mléčnou pěnou (4 - 6 porcí)

 


200 g másla, 6 ks šalotky, 2 větší mrkve, 250 g celeru, 500 g krevet a mořských ryb bez kostí nebo vařené z vývaru, 200 ml bílého vína, 3 lžíce rajského protlaku, 1 l silného rybího vývaru, svazek bylinek (tymián, bobkový list, petrželka), sůl, mletý bílý pepř, citronová šťáva, 2 cl koňaku nebo brandy, 200 ml šlehačky


Na másle opečeme nakrájenou zeleninu dozlatova, potom přidáme rajský protlak, opět zarestujeme, zalijeme vývarem, vložíme bylinky svázané provázkem, osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut společně s rybím masem bez kostí a krevetami. Poté vyjmeme bylinky, polévku rozmixujeme, dochutíme koňakem, citronovou šťávou, solí a bílým pepřem. Na závěr vmícháme do polévky vyšlehanou šlehačku. Podáváme s kousky pečených ryb a mladých brambor.


K silné rybí polévce jsem zvolil trochu netradiční kombinaci, ale po ochutnání zjistíte, že i kombinace, která na první pohled nepatří mezi ty tradiční, může být skvělá! Vychutnejte s Víno Mikulov Sommelier Club Cabernet Sauvignon 2010 kabinet rosé...

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Filip Sajler ve spolupráci s hlavním sommeliérem B
25.10.2011 - 10:10:00



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 3 plus 7 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.