GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 23.04.2019, svátek má Vojtěch
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Tamales

 

Tamales(recept na cca 20 ks)

 

Ingredience na těsto: 1 kg kukuřičné mouky, 250 g sádla, 1 l kuřecího vývaru (s přidaným anýzem), 3 balení kypřicího prášku do pečiva, sůl.

 

Náplň 1: 250 g vařeného vepřového masa (s přídavkem soli), 0,5 l salsa roja (maso po uvaření a vychladnutí ručně natrhejte a smíchejte se salsou), 1 banánový list na obal.

Náplň 2: 250 g vařeného vepřového masa (s přídavkem soli a pepře), 0,5 l salsa verde (maso po uvaření a vychladnutí ručně natrhejte a smíchejte s omáčkou), 20 ks (nebo 500 g) kukuřičných listů.

 

Příprava těsta:

  • 1. Do nádoby nasypte kukuřičnou mouku a míchejte se sádlem, dokud se sádlo s moukou nespojí do jednotné hmoty. Pomalu přilijte vývar a míchejte do hladkého těsta. Přidejte kypřicí prášek do pečiva a osolte. Hmota by měla být podobná, jako na české bramborové knedlíky (trochu lepivé).
  • 2. Těsto nechte 30 minut odpočívat.
  • 3. Ručně vytvořte tamales. Rukou naberte hrudku těsta, kterou položte na banánový list. Uhlaďte do výšky cca 3 mm tak, aby tvořilo menší čtverec a banánový list jej přesahoval o více než 5 cm z každé strany. Na těsto vložte jednu z náplní a přikryjte další plackou z těsta ve stejné velikosti. Okraje pěkně uzavřete a vše zabalte do banánového listu. Vytvoříte tak dobře uzavřenou kapsu, kterou ovažte provázkem jako balíček.
  • 4. Stejným způsobem postupujte i u kukuřičných listů a salsa verde.
  • 5. Vařte v páře cca 1,40 h. To, že jsou tamales hotové, poznáte tak, že těsto je pevné, nelepivé a velmi voňavé.

 

 

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

 

 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Las Adelitas
28.03.2010 - 09:45:59



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 3 plus 3 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

04.06.2009 - DAŇOVÉ ŘÍZENÍ - Obrana proti daňové kontrole

Při sporech s finančním úřadem vám potřebné argumenty dodají judikáty.

02.07.2009 - Karlovy Vary - Thriller na kolonádě

Krize tvrdě dopadla na západočeské lázně. Jezdí do nich o ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.08.2010 - Nejlepší bary v Česku

Bugsys Bar zařadil časopis Newsweek mezi dvacet nejlepších barů světa. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2019 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.