GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 23.06.2021, svátek má Zdeňka
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Tamales

 

Tamales(recept na cca 20 ks)

 

Ingredience na těsto: 1 kg kukuřičné mouky, 250 g sádla, 1 l kuřecího vývaru (s přidaným anýzem), 3 balení kypřicího prášku do pečiva, sůl.

 

Náplň 1: 250 g vařeného vepřového masa (s přídavkem soli), 0,5 l salsa roja (maso po uvaření a vychladnutí ručně natrhejte a smíchejte se salsou), 1 banánový list na obal.

Náplň 2: 250 g vařeného vepřového masa (s přídavkem soli a pepře), 0,5 l salsa verde (maso po uvaření a vychladnutí ručně natrhejte a smíchejte s omáčkou), 20 ks (nebo 500 g) kukuřičných listů.

 

Příprava těsta:

  • 1. Do nádoby nasypte kukuřičnou mouku a míchejte se sádlem, dokud se sádlo s moukou nespojí do jednotné hmoty. Pomalu přilijte vývar a míchejte do hladkého těsta. Přidejte kypřicí prášek do pečiva a osolte. Hmota by měla být podobná, jako na české bramborové knedlíky (trochu lepivé).
  • 2. Těsto nechte 30 minut odpočívat.
  • 3. Ručně vytvořte tamales. Rukou naberte hrudku těsta, kterou položte na banánový list. Uhlaďte do výšky cca 3 mm tak, aby tvořilo menší čtverec a banánový list jej přesahoval o více než 5 cm z každé strany. Na těsto vložte jednu z náplní a přikryjte další plackou z těsta ve stejné velikosti. Okraje pěkně uzavřete a vše zabalte do banánového listu. Vytvoříte tak dobře uzavřenou kapsu, kterou ovažte provázkem jako balíček.
  • 4. Stejným způsobem postupujte i u kukuřičných listů a salsa verde.
  • 5. Vařte v páře cca 1,40 h. To, že jsou tamales hotové, poznáte tak, že těsto je pevné, nelepivé a velmi voňavé.

 

 

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

 

 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Las Adelitas
28.03.2010 - 09:45:59



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 10 plus 9 je
 

chloroquine hcl 11.06.2021 16:32:16
hydroxychloroquine dangers <a href="https://hydroxychloroquinex.com/#">chloroquine phosphate generic</a> hydroxicloriquine
buy cialis 11.06.2021 04:50:13
tadalafil from canada to usa <a href="https://elitadalafill.com/">cheap cialis</a> tadalafil tablets ip
tadalafil dosage bodybuilding 08.06.2021 16:16:53
tadalafil brands <a href="https://elitadalafill.com/">how long does tadalafil last</a> tadalafil citrate
tadalis sx 20.02.2021 19:06:58
elevex 20 mg <a href=https://tadalisxs.com/#>tadalafil pills</a> tadalifil
resochin 16.02.2021 01:25:22
is chloroquine an antibiotic <a href=https://chloroquineorigin.com/#>hcq</a> chloroquine tablets amazon
buy zithromax pfizer 12.02.2021 07:26:08
zpack name https://zithromaxes.com/ zithromax 250mg tablet
VmgLY 10.01.2021 12:20:01
Medicines information. Effects of Drug Abuse. <a href="https://viagra4u.top">get viagra pills</a> in the USA. Best information about drug. Get now. <a href=https://jamtlandsguiden.se/coldshine-duo-fran-jamtland/#comment-31277>All news about drug.</a> <a href=http://www.beukers-collection.nl/bart/fort-drum/#comment-9689>All news about drugs.</a> <a href=https://primeqr.com/abad-nucleus-mall>All information about medication.</a> a0b5cf4
 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

13.09.2011 - Postmixy šetří váš čas, prostor i peníze

Pokud řešíte zajištění přísunu chutných, čerstvých a osvěžujících nápojů pro ...

01.06.2015 - Kavárny mohou vyzkoušet úsporné ubrousky Tork

Značka Tork společnosti SCA, největší světový výrobce řešení problémů pro ...

04.08.2010 - Nejlepší bary v Česku

Bugsys Bar zařadil časopis Newsweek mezi dvacet nejlepších barů světa. ...

14.01.2009 - Víno z druhé strany zeměkoule

Francouzskou Polynésii, toto zámořské území Francie, kterému se podle hlavního ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2021 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.