GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Čokoládový lanýžový dort

 

 

Ingredience pro 25 osob (2 patra dortu, průměr 13 a 20 cm)


Bílá potahovací hmota s mandlovou příchutí (lze zakoupit v cukrářské prodejně)


Suroviny - korpus: 600 g čokolády, 750 g másla, 1050 g třtinového cukru, 15 vajec, 3 vanilkové lusky, 420 g hladké mouky. Krém: 700 g čokolády, 300 ml smetany (33%), 20 g glukózy, 80 g másla.


Pracovní postup - krém: Smetanu s glukózou a máslem svaříme, poté vsypeme do horké tekutiny čokoládu, která se za stálého míchání rozpustí. Necháme vychladnout.


Korpus: Čokoládu rozpustíme v másle (teplota hmoty nesmí přesáhnout 50 °C). Vyšleháme vejce s třtinovým cukrem, přidáme rozpuštěnou čokoládu s máslem, promícháme a nakonec lehce a důkladně zamícháme hladkou mouku, do které jsme vysypali obsah vanilkových lusků. Naplníme dortové formy a pečeme při 160 °C, přibližně 45 minut. Upečené korpusy vyřízneme z formy, rozkrájíme vodorovně napůl a plníme krémem. Dort necháme vychladnout v lednici. Mezitím si na moučkovém cukru rozválíme bílou potahovací hmotu (tloušťka 0,5-1 cm), kterou korpus potáhneme. Zdobíme a dekorujeme dle fantazie ozdobami vytvořenými z potahovací hmoty, čerstvými květinami nebo ovážeme stuhou.

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Karolína Koncincová, vrchní cukrářka hotelu Kempin
21.05.2012 - 09:01:28



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 9 plus 4 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.