GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Čokoládový mousse s malinami

 

 


Ingredience: čokoládový mousse Nestlé, 70% hořká čokoláda, maliny, cukrářské piškoty, amaretto, smetana, mléko, cukr krystal

 

Krok 1
Nejdříve si připravíme veškeré výše zmíněné suroviny, které budeme v průběhu přípravy dezertu potřebovat.


Krok 2
Temperace čokolády se provádí, aby byla lesklá a křupavá. Hořká, 70% čokoláda se zahřeje na 50-55 °C a rychlým šokem se zchlazuje na 27 °C.


Krok 3
Posléze se temperovaná čokoláda promíchá s původní zahřátou čokoládou. Tato čokoláda slouží jako základ pro křupavý pohárek a také na výrobu ozdoby, která se musí chladit max. na 5 stupňů, po dobu dvou hodin.


Krok 4
Tou samou čokoládou vymažeme formičky ve tvaru polokoule. Polokouli prochladíme max. na 5 °C po dobu dvou hodin a posléze naplníme čokoládovou pěnou.


Krok 5
Čokoládovou pěnu, získáme tak, že smícháme čokoládový mousse od Nestlé s mlékem a smetanou. Před šleháním promícháme a šleháme po dobu pěti minut.


Krok 6
Mezitím si připravíme omáčky, které použijeme jako ozdoby. První, malinovou omáčku připravíme tak, že maliny s cukrem rozvaříme a propasírujeme od semínek. Druhou omáčku vyrobíme tak, že smícháme hořkou čokoládu v poměru 1 : 1 se smetanou a můžeme přidat kapku amaretta.


Krok 7
Formu polokoule naplníme čokoládovou pěnou, cukrářskými piškoty, pokapeme amarettem a na závěr opět naplníme čokoládovou pěnou. Vše důkladně prochladíme max. na 5 °C po dobu dvou hodin.

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Jitka Pešková, Šéfcukrářka Café Slavia a restauran
25.02.2013 - 10:12:15



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 2 plus 8 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.